WIE ZIJN WIJ

 

EVEN VOORSTELLEN

Terpstra Tuinen bestaat uit een team van 5 enthousiaste hoveniers. Al van jongs af aan heeft ontwerper Marc Terpstra een passie voor alles wat groeit en bloeit. Na een studie aan de tuinbouwschool (richting tuinontwerp en aanleg) en vele stages bij bedrijven in de regio startte hij zijn eigen bedrijf. Sinds 1995 heeft het bedrijf al vele toonaangevende projecten op haar naam staan, van een balkoninrichting van enkele vierkante meters tot complete landgoederen van meer dan een hectare. Het bedrijf werkt voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers. Door de wens van onze opdrachtgevers te vertalen naar een goed plan in combinatie met onze kennis van duurzame materialen, de passie voor planten en vernieuwende beplantingsplannen ontstaat een heel diverse portfolio. Deze toont de creativiteit van de studio en het vakmanschap van de hoveniers.

Marc Terpstra Medemblik
VISIE

Een tuin moet vooral functioneel zijn, opgaan in de omgeving en mooi passen bij de bebouwing. Zoeken naar duurzame en tijdloze oplossingen om te parkeren, spelen, loungen, eten etc. Plantkeuze aanpassen aan de situatie zorgt ervoor dat de tuin beter gaat groeien en bloeien, minder vatbaar is voor ziektes en uiteindelijk beter beheersbaar. De seizoenen moeten duidelijk zichtbaar zijn in de tuin. In de winterperiode houdt het groene geraamte de tuin overeind.

WERKWIJZE

Tijdens een vrijblijvende kennismaking geeft de opdrachtgever aan wat de wensen zijn. Hoe wij daar invulling aan kunnen geven, zal Marc Terpstra aan de hand van een of enkele schetsontwerpen weergeven. Bij de presentatie van het plan hoort een transparante offerte. Hierin zijn zaken als ontwerp en de uitvoering ervan met een duidelijke werkomschrijving en materialenlijst opgenomen. Als dit naar wens is, zal een verdere invulling op basis van beplanting, lichtontwerp en eventueel een beregeningsplan in schetsvorm en offerte uitgewerkt worden. Als de hoveniers van Terpstra Tuinen het plan realiseren, zal ontwerper Marc Terpstra de aanleg ervan nauwkeurig begeleiden. Zijn visie vindt u niet alleen terug in het originele ontwerp en de uitvoering ervan, maar vooral ook in de jaren die volgen waarin de tuin echt tot leven komt en onderdeel van uw persoonlijke omgeving wordt.